Woninginbraak

Iemand is ongevraagd in uw huis geweest, heeft aan uw spullen gezeten en persoonlijke eigendommen meegenomen. Een nare ervaring, zowel emotioneel als praktisch. U moet namelijk nogal wat regelen om uw huishouden weer op orde te krijgen.

Misschien heeft u vragen als:

Wij helpen u antwoord te vinden op deze en andere vragen.

Wat kan ik zelf doen?

 • Bent u verzekerd? Meldt de inbraak dan bij uw verzekering. Afhankelijk van de dekking zullen zij de schade vergoeden.

  Uw verzekering zal u vragen om een kopie van uw aangifte. Aangifte doen bij de politie is dus noodzakelijk als u uw schade vergoed wilt krijgen.

  Als uw betaalpasjes zijn gestolen, blokkeer dan uw rekening via de Bankpassen meldcentrale: 0800-0313. Uw creditcard blokkeert u via: 030-2835555.

  Hoe krijg ik de schade na woninginbraak vergoed?

 • Als uw betaalpasjes of creditcard zijn gestolen, blokkeer dan uw rekening of creditcard via de Bankpassen meldcentrale: 0800-0313 of vanuit het buitenland via: +31 (0)88-3855372.

 • Voelt u zich na de inbraak bang of boos? Raakt u gespannen van alle praktische zaken die u moet regelen? Dit zijn normale stressreacties.

  Uw normale gang van zaken is overhoop gehaald en u moet omgaan met de gevolgen. 
  Lees meer over hoe u de draad weer op kunt pakken

 • Heeft u kinderen? Ook zij kunnen na de inbraak van slag zijn. Dit is niet raar, de vertrouwde omgeving van uw kind voelt even niet meer veilig. Het is goed om de gevoelens van uw kind over de inbraak serieus te nemen.
  Hoe help ik mijn kind na een inbraak?

 • Na een inbraak kan het een goed gevoel geven om de veiligheid van uw huis onder de loep te nemen. Dit hoeft u meestal niet eens iets te kosten. Een simpele tip is bijvoorbeeld om ladders, tuinmeubilair en ander 'klimgerei' goed op te bergen.

  Hoe help ik een inbraak voorkomen?

Wie kan er helpen?

Vrienden of familie

Het kan fijn zijn als iemand uit uw omgeving helpt bij het opruimen van het huis of bijvoorbeeld even op uw kinderen past. Misschien wilt u met iemand praten over de inbraak. Aarzel niet om contact op te nemen met een familielid of vriend(in). U zult merken dat zij u graag helpen.

Kent u iemand die slachtoffer is geworden van een inbraak?

Bekijk hier de tips voor het bieden van een helpende hand

Slachtofferhulp Nederland

Slachtofferhulp Nederland helpt op juridisch, praktisch of emotioneel gebied.

Praktische hulp

Na een woninginbraak zijn er een hoop praktische zaken te regelen. Onze medewerkers helpen u bij het invullen van formulieren voor de verzekering of het in kaart brengen van de schade.

Juridisch advies

Als de politie een verdachte heeft aangehouden krijgt u te maken met juridische procedures. Wij helpen bij het verhalen van schade en informeren u over het strafproces na inbraak.

Emotionele ondersteuning

De woninginbraak en de nasleep kunnen spanning of angst oproepen bij u en/of uw omgeving. Wij bieden een luisterend oor, denken met u mee en ondersteunen en u daar waar mogelijk om de draad weer op te pakken.


Article image Snel antwoord via social media

Het webcareteam is aanwezig van maandag t/m vrijdag van 09.00-17.00 uur. Zij beantwoorden uw vraag binnen 2 uur. Stuur ons een bericht via Facebook of Twitter