Vandalisme

Merel en haar vriend werden slachtoffer van vandalisme en geweld. Na de aangifte kwam hun zaak bij ZSM terecht. Merel vertelt over haar ervaringen met ZSM.

Sneller dan ik had verwacht

'Om drie uur 's nachts deed ik aangifte en de volgende dag was mijn zaak al afgehandeld. Veel sneller dan ik had verwacht. Mijn ervaring met ZSM is ontzettend positief. En Slachtofferhulp Nederland speelde daarin een belangrijke rol.

Dit najaar werden mijn vriend en ik midden in de nacht wakker van lawaai rondom mijn flat. Twee dronken jongens waren met fietsen aan het smijten, waaronder die van mij. Toen ik er wat van zei, liep de situatie uit de hand. Eén jongen vluchtte weg, de ander smeet mijn fiets totaal aan diggelen. Mijn vriend kreeg een klap in zijn gezicht. Hij had een tand door zijn lip en bloedde enorm. De rest van de nacht brachten we door op het politiebureau. Ik deed aangifte van vandalisme, mijn vriend van letselschade.

Op de hoogte van elke stap

Eenmaal thuis werd ik al snel gebeld door iemand van Slachtofferhulp Nederland. Dat verbaasde me, want ik had een rechercheur verwacht. De medewerkster vroeg hoe het met mij ging en legde uit dat zij mij op de hoogte zou houden van de zaak. Mijn vriend werd apart benaderd, omdat we twee verschillende aangiftes hadden gedaan.

Ik ben die dag een aantal keer gebeld door Slachtofferhulp Nederland. Mijn contactpersoon hield me van elke stap in het proces op de hoogte. Ze bracht verslag uit van het overleg met de officier van justitie. En kwam zelf met suggesties, zoals een excuusbrief van de dader. Daar was ik zelf nooit op gekomen, maar het leek me een goed idee. Ik vermoedde dat de dader bij mij in de flat woonde en dat de kans bestond dat ik hem weer tegen zou komen. Een excuusbrief zou die situatie misschien makkelijker maken.

Afgehandeld binnen een dag

De dader heeft diezelfde dag nog schuld bekend en spijt betuigd. Mijn vriend betaalde hij 50 euro, blijkbaar de standaard vergoeding voor het uitdelen van een 'platte klap'. Ik kreeg 300 euro schadevergoeding voor mijn fiets. Alles was binnen één dag afgehandeld.'

Lees meer over de snelle behandeling van uw zaak