Calamiteit en beleid
Overal waar slachtoffers zijn, komen wij in actie. Bij calamiteiten werken wij nauw samen met diverse partijen, waaronder gemeenten, de rechtspraak, de politie en GGD’s. Naast nazorg aan de slachtoffers bieden we organisaties handvatten om voorbereid te zijn bij een onverhoopte crisissituatie.
Feiten en cijfers
-
Wij ondersteunen zo'n 150.000 slachtoffers per jaar persoonlijk, waarvan ruim 60.000 vanuit een acute crisissituatie.
-
Jaarlijks vraagt de politie ons om directe (piket)inzet bij ongeveer 800 situaties, variërend van ernstige verkeersongevallen tot een grote brand in een flatgebouw.
-
Slachtofferhulp Nederland werkt vanuit 6 regio’s, met in totaal 25 locaties. Wij zijn dus altijd dichtbij: we kennen de omgeving, spreken de taal van de regio en hebben oog voor de specifieke omstandigheden die daar spelen.
Snel slachtofferhulp na ramp of crisis
Na een ramp of andere calamiteit die veel mensen tegelijk treft, is ondersteuning van slachtoffers, nabestaanden en/of getuigen cruciaal. Wij staan klaar om u hierbij te helpen. Lees meer over onze dienstverlening in de nazorgfase.
24/7 Piket
Is er psychosociaal advies of psychosociale opvang nodig direct na een ingrijpende gebeurtenis? Bij ingrijpende gebeurtenissen is Slachtofferhulp Nederland bereikbaar voor crisisinzet bij verzoeken vanuit politie, GGDGHOR en gemeenten. 24 uur per dag, 7 dagen per week.
24/7 PiketUw partner in sociale veiligheid
Tijdelijk extra capaciteit nodig in uw wijkteam om slachtoffers de ondersteuning te bieden die ze verdienen? Of is in uw gemeente het gevoel van sociale veiligheid in het geding? Onze experts springen graag bij.
Organisatieadvies op maat
Elke organisatie kan te maken krijgen met slachtoffers: onder medewerkers, klanten, leerlingen. Hoe gaat u hiermee om? Wij helpen u verder bij organisatievraagstukken rondom slachtofferschap.