Seksueel misbruik in het verleden

Seksueel misbruik in het verleden kan hebben plaatsgevonden in uw gezin, een jeugdinstelling, pleeggezin, kerk of op een sportclub. Dit misbruik kan in het heden nog steeds een flinke impact op uw leven hebben. Soms merkt u de invloed pas als emoties u belemmeren in de dingen die u graag wilt kunnen doen of ervaren.

Misschien heeft u vragen als:

Wij helpen u antwoord te vinden op deze en andere vragen.

Wie kan er helpen?

Verbeek de stilte

Of het misbruik nu pas gebeurd is of al langer geleden is, blijf er niet langer mee rondlopen en verbeek de stilte. Neem iemand uit uw omgeving in vertrouwen of neem contact op met de hulpverleners van Verbeek de stilte. Dit kan tijdens kantooruren, ook anoniem. Het telefoonnumer is 0900-9999-001.

Lotgenoten

U kunt het gevoel hebben alleen te staan in wat u is overkomen. Het kan dan fijn zijn lotgenoten te ontmoeten en uw ervaringen met hen te delen. Slachtofferhulp Nederland organiseert lotgenotenbijeenkomsten waar u uw ervaringen kunt delen met andere mensen die slachtoffer zijn geworden van seksueel misbruik in het verleden. Daarnaast zijn er in Nederland verschillende organisaties die mogelijkheden voor lotgenotencontact bieden.

Bied de helpende hand

Kent u een slachtoffer van seksueel misbruik?
Als partner, vriend, familielid of collega kunt u veel betekenen voor iemand die in zijn of haar jeugd slachtoffer is geworden van seksueel misbruik. Uw hulp zal niet alle problemen oplossen, maar een blijk van steun kan een groot verschil maken.
Lees verder over het bieden van een helpende hand