Seksueel misbruik in het verleden

Seksueel misbruik in het verleden kan hebben plaatsgevonden in uw gezin, een jeugdinstelling, pleeggezin, kerk of op een sportclub. Dit misbruik kan in het heden nog steeds een flinke impact op uw leven hebben. Soms merkt u de invloed pas als emoties u belemmeren in de dingen die u graag wilt kunnen doen of ervaren.

Misschien heeft u vragen als:

Wij helpen u antwoord te vinden op deze en andere vragen.

Wie kan er helpen?

Lotgenoten

U kunt het gevoel hebben alleen te staan in wat u is overkomen. Het kan dan fijn zijn lotgenoten te ontmoeten en uw ervaringen met hen te delen. Slachtofferhulp Nederland organiseert lotgenotenbijeenkomsten waar u uw ervaringen kunt delen met andere mensen die slachtoffer zijn geworden van seksueel misbruik in het verleden. Daarnaast zijn er in Nederland verschillende organisaties die mogelijkheden voor lotgenotencontact bieden.

Bied de helpende hand

Kent u een slachtoffer van seksueel misbruik?
Als partner, vriend, familielid of collega kunt u veel betekenen voor iemand die in zijn of haar jeugd slachtoffer is geworden van seksueel misbruik. Uw hulp zal niet alle problemen oplossen, maar een blijk van steun kan een groot verschil maken.
Lees verder over het bieden van een helpende hand

Slachtofferhulp Nederland

Ook wij kunnen en willen u graag helpen, onze hulp is altijd gratis en in de buurt.

Juridisch advies

Als de politie een verdachte heeft aangehouden krijgt u te maken met juridische procedures. Wij helpen u bij het verhalen van schade en informeren u over het strafproces na seksueel misbruik.

Emotionele ondersteuning

Wij luisteren, denken met u mee en ondersteunen u daar waar mogelijk. We kunnen u ook doorverwijzen naar verdere hulpverlening.

Onder de 18?

Ben je onder de 18 jaar en ben je in het verleden slachtoffer geworden van seksueel misbruik? Bekijk deze informatie voor jongeren en start een chatsessie met een medewerker van Slachtofferhulp Nederland.
Lees verder over hoe wij werken


Article image Snel antwoord via social media

Het webcareteam is aanwezig van maandag t/m vrijdag van 09.00-17.00 uur. Zij beantwoorden uw vraag binnen 2 uur. Stuur ons een bericht via Facebook of Twitter