Terug

Forum logoInbraak en diefstal

Welkom op het forum voor slachtoffers, betrokkenen en getuigen van inbraak of diefstal. Deel hier je verhaal met lotgenoten of stel een vraag.
Iedereen kan meelezen op het forum. Om zelf een onderwerp te starten of een reactie te plaatsen moet je je registreren. Je kunt dan (anoniem) deelnemen aan het forum.

Ik kan niet meer slapen

Geplaatst: 6 december 2015 om 18:21, door: Victoria, bekeken: 2257 keer | Categorie: 

Een maand geleden ben ik met mijn zus wakker geschrokken toen een inbreker in haar studio (zelfde ruimte waar wij sliepen) onze laptops aan het jatten was. Gelukkig is hij gelijk gepakt door onze snelle handelen, Een paar nachten daarna was slapen onwennig, maar al gauw konden we verder met ons leven (en met de laptops !). Twee weken daarna werd ik in mijn eigen bed wakker omdat ik zachte voetstappen hoorde in het (gezamelijke) trappenhuis, mijn woning is erg gehorig en door de inbraak kort daarvoor sliep ik wel nog lichter. Toen ik hoorde dat de persoon doorliep naar de buren was ik opgelucht en wilde verder slapen. Niet dus, opeens was er heel veel kabaal en renden meerdere mensen de trap op naar de buren en begonnen deuren in te trappen eb te schreeuwen. Het bleek al gauw een arresttatieteam die mijn buurman kwam inrekenen. Ik raakte in paniek, omdat het allemaal zo snel ging en ik eigenlijk rustig sliep en wéér stijf stond van de adrenaline. Ik was dit keer alleen thuis en de politie heeft elk contact laten afweten, wat ik begrijp omdat het een geheime missie is, maar voor mij weer een ingrijpende ervaring. Sindsdien kan ik niet slapen. Overdags heb ik nergens last van, ik kan rationeel beredeneren dat het stom toeval is en ik veilig ben in mijn huis en bed. Maar zodra ik in slaap sukkel schiet mijn lijf in een stressmodus. Ik schrik meerderemalen per nacht wakker en de adrenaline en paniek gieren dan door mijn lijf. Badend in het zweet lig ik dan te luisteren, hoorde ik nou wel of niet iets? Ik kan mijn lichaam niet controleren en de angst dat ik hulpeloos lig te slapen bij het 'volgende' gevaar. Ik heb nu meerdere keren mijn zus ter loge gehad, en dan wel bij mij in bed. Als zij in een andere kamer ligt dan heb ik het ook. Vannacht heb ik mijn vriend in een paniekaanval opgebelt en hij is toen heel de stad doorgefietst om bij mij te slapen. Zo kan ik het natuurlijk niet oplossen. Ik wil nog slachtofferhulp bellen voor advies, maar ik werk telkens langer dan dat de telefoonlijn open is. Ondertussen lig ik te woelen in mijn bed. Is hier een lotgenoot die manieren heeft gevonden om weer te ontspannen in bed? Zoals ik al zei ga ik hier wel werk van maken, maarja..hoe moet dat nu vannacht. De angst en drempel groeien met de dag.

Victoria

Dit bericht vind ik ongepast

Reacties [3]
 • RE: Ik kan niet meer slapen

  Geplaatst: 24 februari 2016 om 16:16, door: Cait

  Hallo, 

  Laatst is er bij mij ingebroken op klaarlichte dag. normaal zijn we altijd thuis maar nu toevallig niet. Ik heb nu moeite met slapen, weten jullie misschien iets wat helpt? Alvast bedankt!

 • RE: Ik kan niet meer slapen

  Geplaatst: 4 januari 2016 om 10:05, door: Nicole

  Hoi Victoria,

  Wat een nare ervaringen heb jij gehad zeg! Helaas ook herkenbaar voor mij. Bij ons is er een paar dagen geleden ingebroken, toen we niet thuis waren gelukkig, maar het onveilige gevoel en niet kunnen slapen, en 's nachts naar elk geluidje liggen luisteren deel ik met je. Bij mij is het dus nog erg vers. Hoop dat het gevoel inmiddels bij jou wat is weggezakt? 

  • RE: RE: Ik kan niet meer slapen

   Geplaatst: 4 januari 2016 om 20:23, door: Victoria

   Beste Nicole, mijn vriend heeft mij toen op het idee gebracht om met pepperspray naast mijn bed te slapen. Ik had toevallig nog een flesje liggen van mijn reis door Spanje. Sinds die keuze slaap ik eigenlijk weer helemaal goed, ik weet precies waar het ligt en stel er gebeurt inderdaad iets buiten mijn macht om dan heb ik dat in ieder geval als 'voorsprong'. Ook al weet ik dat het een loos gevaar is, hier komen ze echt niet binnen. Wel heb ik gemerkt dat sinds ik de controle weer terug begin te winnen, ik weer kamp met een fysiek probleem die ik niet zo snel kan oplossen. Ik heb namelijk ontzettende jeuk over heel mijn lichaam, maar het is niet mijn huid die jeukt en ik heb ook geen huiduitslag, het voelt meer als onder mijn huid. Als duizenden krioelende beestjes. Nu de feestdagen over zijn wil ik graag naar de dokter, ondanks dat de jeuk eigenlijk ook weer sterk is afgenomen. De jeuk is tegenwoordig licht aanwezig, en als ik zenuwachtig wordt welt het op tot het onuitstaanbaar is (daarom weet ik ook dat het iets psychologisch is, want mijn gemoedstoestand bepaalt heel erg de heftigheid). Het krabben begin ik nu ook terug te zien aan mijn huid. Hopeloos dit ! 

   Hopelijk vind jij je manier om er mee te dealen, het blijft rot. 

X

Ik kan niet meer slapen

X

Afbeeldingen van Cait

X

Afbeeldingen van Nicole