Terug

Forum logoHuiselijk geweld

Welkom op het forum voor slachtoffers, betrokkenen en getuigen van huiselijk geweld. Deel hier je verhaal met lotgenoten of stel een vraag.
Iedereen kan meelezen op het forum. Om zelf een onderwerp te starten of een reactie te plaatsen moet je je registreren. Je kunt dan (anoniem) deelnemen aan het forum.

compleet radeloos en leeggezogen

Geplaatst: 10 juli 2014 om 16:19, door: smaugjagger, bekeken: 5293 keer | Categorie: 

ik heb nu bijna twee jaar een relatie met mijn huidige vriend. vanaf een half jaar ongeveer kwam het ineens naar boven dat hij agressief kon reageren als er ruzie was of een discussie. op het begin liet hij duidelijk merken dat hij er spijt van had en zat hij vaak heel lang te huilen om wat hij had gedaan. vandaag de dag is dit compleet het tegenover gesteld. vaak komt hij zelfs nog terug lopen om nog een paar schoppen na te geven als ik al door hem op de grond lig. het is tegenwoordig zo erg soms dat ik bang ben voor mijn eigen leven. ik ben al twee maal mijn bewustzijn verloren door hem, maar hij zou op zo een moment ook nooit hulp inschakelen of bellen. tegenwoordig lijkt het ook alsof hij er gaan spijt meer van heeft en probeert hij continue de schuld op mij te schuiven. wat hij sowieso al met alles doet. als ik bv vraag waarom doe je eigenlijk nooit wat speciaals voor me, krijg ik alleen de vraag ja maar wat doe jij dan voor mij? jij doet ook niks. terwijl ik daadwerkelijk echt wel veel doe voor hem. hij blijft zichzelf continue verdedigen. op het begin zag hij wat hij deed en wat het probleem was maar nu lijken zijn ogen ervoor gesloten te zijn. misschien omdat het hem emotioneel teveel koste telkens als hij weer iets had gedaan? dat hij zichzelf voor die pijn af probeer te schermen? het ergste vind ik ook nog dat hij al vanaf het begin van de relatie wist dat ik in mijn verleden heel veel erge dingen heb meegemaakt waaronder geweld thuis. op het begin van de relatie beloofde hij me dan ook dat dit nooit meer zou gebeuren en dat hij me altijd zou beschermen. dat hij dit nu dus doet ondanks mijn verleden doet mij misschien nog wel het meeste pijn van alles. ook scheld hij heel erg veel en roept hij altijd dat ik niet spoor en dat ik een draadje los heb ik zijn mn kop. maar als je dat tegen hem zou zeggen zou hij ontzettend kwaad worden en weer beginnen met slaan en schoppen en duwen enz. ik ben eigenlijk doodsbang van hem maar weet dat er ergens nog wel die jongen inzit die hij was toen ik hem leerde kennen. ik weet gewoon op dit moment echt niet meer wat ik moet doen en ik ben helemaal leeggezogen. ook weet ik me geen raadt meer omdat het steeds erger wordt en hij steeds meer zijn ogen voor alles sluit. hij zegt dat hij in therapie zit maar ik weet eigenlijk niet eens zeker of hij daar ook daadwerkelijk heen gaat maar durf dat ook niet te vragen. Hij wil nu wel mee samen in relatie therapie dus dat is wel een goed teken toch? ik weet het echt allemaal niet meer, van binnen ben ik constant aan het huilen en op mijn werk moet ik een paar keer per dag naar de wc gaan omdat ik mijn verdriet niet meer in kan houden. ik kan er verder met niemand over praten en denk dat mensen me uberhaupt niet snappen. ben ik dom als ik bij hem blijf en probeer samen met hem dit op te lossen? wat moet ik doen, hoe moet ik ermee omgaan.... kan het geweld nog ophouden? iemand help me :(

Dit bericht vind ik ongepast

Reacties [5]
 • RE: compleet radeloos en leeggezogen

  Geplaatst: 13 december 2014 om 16:27, door: GWenn

  helaas is deze man beschadigd in zijn jeugd, als je tijdens bepaalde groifases in je jeugd niet de prikkels krijgt die je nodig hebt, bijvoorbeeld voor het leren van zelfliefde of empathie, kan je dat later nooit meer inhalen... Deze mensen kunnen verder gewoon goed presteren maar dat stukje inleving hebben ze niet en kunnen ze nooit meer leren want dat kan alleen als je hersenen nog in ontwikkeling zijn, na je 19e ontwikkelen je hersenen geen nieuwe verbindingen meer op dat vlak.... Ik zou niet bij deze man blijven sommigen noemen het Narcisme anderen noemen het cluster B anderen noemen het kwaadaardig zelfliefde. Hoe je het ook mogen noemen een feit blijft"deze situatie gaat niet verbeteren en waarschijnlijk nog gevaarlijk worden... Ze hebben geen echte schuldgevoelens maar kunnen het wél acteren, ze kennen wel een soort verdriet maar dat verdriet slaat vaak om in woede, omdat ze bang zijn voor verdriet, omdat ze bang zijn voor verdriet zoeken ze de schuld bij anderen en reageren ze radeloos en vooral razend er is niets gevaarlijkers dan een angstig persoon. Hoe zeker ze ook acteren, ze zijn het niet ze missen het belangrijkste stuk, dat is empathie, saamhorigheid, hetgeen wat je zoekt als mens in een relatie kunnen ze niet bieden. Een relatie is gebaseerd op steun veiligheid en vertrouwen, en dat hebben deze mensen niet te bieden... Laat het rouwproces maar toe, hou van jezelf (hij gaat dat niet doen namelijk) en ga weg bij hem. De ware is daar ergens in deze wereld en zolang je bij deze kneus blijft kan je hem niet ontmoeten. love Gwen

 • RE: compleet radeloos en leeggezogen

  Geplaatst: 27 november 2014 om 20:04, door: vrouw

  Zelf ben ik ook slachtoffer geweest van huiselijk geweld. Vijf jaar geleden ben ik gescheiden. Alle beren die ik op de weg zag zijn niet uitgekomen. Mijn ervaring is, zeker als ik terug kijk dat het niet erger wordt alleen maar beter. Wanneer he blijft dat help je eigenlijk het huiselijk geweld en het dwingende gedrag van de partner in stand. Doorbreken en voor jezelf kiezen is altijd de beste keuze! De partner of pleger is niet zielig, of heeft het moeilijk, moeilijke jeugd, niet begrepen...noem maar op. Hij kiest er voor om jou dit aan te doen en jij creëert die ruimte. Niet meer doen, wees duidelijk en kies altijd voor jezelf. JIJ bent belangrijk. Jij bent niet verantwoordelijk voor het geluk van de ander wel voor jouw eigen geluk! Let op:Je kunt dit !! Wanneer je kinderen hebt, besef dan dat zij een voorbeeld krijgen hoe je niet met elkaar om hoort te gaan. Kinderen een fijn en veilig, stabiel thuis geven is veel belangrijker dan dat ouders bij elkaar blijven zonder liefde en met geweld. Ook uitschelden, kleineren of controleren is huiselijk geweld. Schaam je niet alsjeblieft dat dit jou gebeurd. Vaak hebben mensen een mening over vrouwen in deze situatie. Ik dacht ook dat het mij nooit zou gebeuren maar zo is het wel gegaan, 11 jaar lang!

  Ik kan nu oprecht zeggen dat het heerlijk thuis is met mijn kinderen. Er wordt niet geschreeuwd of gescholden. Ik heb deuren zonder gaten, servies blijft heel, ben baas over mijn eigen mail. Als ik een van de kinderen ophaal van een speelafspraak en ik blijf gezellig nog even thee drinken dan doe ik dat. Als ik geen zin heb om te koken dan eten we een tosti. Gewoon omdat het kan. 

  Jij bent het altijd waard!

  Succes

   

 • RE: compleet radeloos en leeggezogen

  Geplaatst: 6 augustus 2014 om 21:50, door: Meet

  Hoi, Ik ben zelf slachtoffer geweest van zo iemand.eerst pakken ze je helemaal in en beloven ze je van alles,wij zouden met z'n tweeeen de hele wereld aan kunnen,goed salaris beide goeie baan etc etc meneer wilde een kindje uiteindelijk ben ik ermee ingestemd,zo raakte ik zwanger,toen begon de ellende steeds vaker ruzie vervolgens gingen z'n handjes jeuken eerst 1 klap en na de ruzie net als bij jou ook altijd sorry zeggen en dat niet zijn bedoeling was etc etc dus ok je begint steeds meer je eigen grenzen te verleggen.de klappen kwamen steeds vaker en steeds harder en steeds heftiger ben ook een paar keer buiten bewustzijn geweest,ik die altijd zei als een vent mij een klap geeft ben ik weg net zoals zoveel Mesen nu nog beweren te doen,ik heb het vijf jaar volgehouden toen hij mij ineens de fatale klap gaf en ik met een gat in m'n hoofd zat,hij wilde mij niet naar het ziekenhuis brengen ik wilde mijn vader bellen want ik bloede hevig hij pikte de telefoon uit m'n handen en alle telefoons in huis heeft hij kapot geslagen op de grond.tot ie uiteindelijk bij zinnen kwam heeft ie mijn vader gebeld en is met mij naar het ziekenhuis gegaan.mijn vader eiste aangifte te doen,na nog lang twijfelen heb ik het gedaan dezelfde nacht nog is hij opgepakt hij mocht een weekje blijven zitten en daarna kreeg hij huisverbod na twee weken moesten we om de tafel om te praten met elkaar dat was heel spannend want we hadden een kind samen.ik heb hem nog een kans gegeven om in therapie te gaan dat heeft hij niet aangepakt nu twee jaar later woon ik met mijn kind in een mooie eensgezinswoning ik heb goed contact met hem en heb nooit spijt gehad van de aangifte en dat ik uiteindelijk ben weggegaan want weet je ik heb nu rust ik ben niet meer bang en ik hoop niet meer op iets wat nooit zal komen dat hij bij zinnen komt.meid je leeft maar 1x mensen veranderen niet vanzelf en ik weet uit eigen ervaring dat als andere tegen jou zeggen ga weg dat makkelijker gezegd is als gedaan want elke x opnieuw belooft ie je beterschap en spijt maar puntje bij paaltje word t alleen maar erger ik hoop dat je met mijn verhaal er wat aan heb.

 • RE: compleet radeloos en leeggezogen

  Geplaatst: 21 juli 2014 om 13:52, door: Busy bee

  Ik geef jou hetzelfde antwoord als wat ik tegen Anoniem van 16 jaar gezegd heb. Ga alsjeblieft bij hem weg. Iemand die zo met jou omgaat en dat kennelijk al jaren doet is jouw liefde niet waard. Je bent het waard om veilig en in liefde te leven. Al is het alleen met liefde voor jezelf. Want daar ontbreekt het je nu aan. Ik spreek uit ervaring en echt, ook al zal je nog door een hel moeten om het te verwerken, het is 100 x beter dan hier blijven. Als je niet weet hoe je dit aan moet pakken, zoek dan naar hulp. Je kunt dat krijgen bij een steunpunt voor huiselijk geweld. http://www.huiselijkgeweld.nl/organisaties/voor-wie-hulp-zoekt Zij zullen je helpen om op een veilige manier weg te komen. Want echt, nu denk je dat je van hem houdt omdat hij het enige is wat je denkt te hebben. Lees de volgende verhalen en je zult jezelf herkennen. http://www.fier.nl/anita 
 Er is een veel gelukkiger leven voor je weggelegd, Je hebt al een eerste stap gedaan door hier te schrijven. Maar doe nu eerst de volgende stap. Zoek daadwerkelijk hulp.

 • RE: compleet radeloos en leeggezogen

  Geplaatst: 10 juli 2014 om 16:48, door: Moderator

  Bij het Steunpunt Huiselijk Geweld kan je terecht voor hulp en advies, telefoon 0900-1 26 26 26 (5 cent per minuut). Als je dit nummer belt, kom je terecht bij het Steunpunt in de eigen regio. Bellen kan ook anoniem. Wij wensen je veel sterkte. Team Forumbeheer Slachtofferhulp Nederland

X

compleet radeloos en leeggezogen

X

Afbeeldingen van GWenn

X

Afbeeldingen van vrouw

X

Afbeeldingen van Meet

X

Afbeeldingen van Busy bee

X

Afbeeldingen van Moderator