Omgaan met stress na een woninginbraak
Als er bij u is ingebroken, kunt u last krijgen van emotionele en lichamelijke reacties. Dit is heel normaal. Een inbraak is een ingrijpende gebeurtenis. Onze tips helpen u om te gaan met stressklachten na een woninginbraak.
Stressklachten na een inbraak
Een woninginbraak kan veel stress veroorzaken. Iemand kwam zonder toestemming in uw woning. Misschien was u thuis toen het gebeurde of heeft u de inbreker zelfs gezien. Hierdoor kunt u zich onveilig voelen in uw eigen huis. U kunt schrikken van onbekende geluiden en bent misschien bang dat er weer wordt ingebroken.
Zijn er spullen meegenomen die grote emotionele waarde voor u hadden? Deze spullen zijn onvervangbaar. Het is logisch als u verdrietig of boos bent over het verlies van deze bezittingen.
Zelftest stressklachten
Met de Herstelmeter brengt u uw stressklachten en herstel in kaart. U krijgt tips om uw klachten te verminderen. Wij adviseren u de test elke week in te vullen. Zo krijgt u grip op uw herstel.
Wilt u de Herstelmeter gebruiken? Log in met DigiD op Mijn Slachtofferhulp, uw persoonlijke online omgeving.
Inbraakpreventie
Heeft u een woninginbraak meegemaakt of is er een poging tot inbraak gedaan? Voelt u zich minder veilig in uw huis? Door uw woning te beveiligen verkleint u de kans op een nieuwe inbraak en voelt u zich weer prettig in uw eigen huis.
Bekijk wat u kunt doenHoe gaan anderen hiermee om?

Bij Roos werd op klaarlichte dag ingebroken. Lees het verhaal van Roos
'De dieven namen laptops, een televisie en sieraden mee.'