Hulp na brandstichting
De gevolgen van een brand kunnen erg ingrijpend zijn. Als er sprake is van brandstichting helpen wij u in het strafproces, bij uw schadevergoeding en bieden we emotionele hulp. Bij brand verwijzen we u door.
Brandstichting of niet?
- Bij brandstichting is er sprake van een misdrijf. Iemand heeft uw huis, auto of spullen in brand gestoken. De eerste stap voor u is aangifte doen.
- Als er sprake is van brandstichting helpen wij u in het strafproces, bij uw schadevergoeding en bieden we emotionele hulp.
- Is er geen sprake van brandstichting? Dan bieden we niet zelf hulp. We verwijzen u door naar het maatschappelijk werk in uw gemeente, woningbouwvereniging of huisarts. Stichting Salvage helpt u bij de eerste opvang na een woningbrand.
Aangifte doen van brandstichting
Is de brand waarvan u slachtoffer bent door iemand aangestoken? Doe dan aangifte van brandstichting. Dat is belangrijk voor het vergoeden van de schade. Is de dader bekend? Dan volgt het strafproces. Uitkomst kan zijn dat de dader (een deel van) de schade moet vergoeden.
Aangifte doen van brandstichtingSalvage biedt hulp na woningbrand
Stichting Salvage biedt binnen 24 uur na een brand eerste hulp en opvang. Een medewerker komt na een melding van de brandweer direct naar de plaats van de brand. De medewerker helpt met alles wat geregeld moet worden. Bel 055 526 19 30.
Stichting SalvageHulp tijdens het strafproces
Na aangifte van een strafbaar feit start het strafproces. Wij helpen u om overzicht te houden en ondersteunen u in het strafproces.
Wat wij voor u doen in het strafprocesHulp bij schadevergoeding
Heeft u schade opgelopen? Er zijn verschillende manieren om uw schade vergoed te krijgen. Soms is het mogelijk de dader de schade te laten betalen.
Hulp bij schadevergoedingBrandstichting in 2019
4.700 aangiftes
van brandsticting
813 mensen
werden door ons geholpen
Bron: CBS en Slachtofferhulp Nederland