Rechtshulp bij letselschade

Het berekenen van de omvang van de schade en het onderhandelen over de aansprakelijkheid en de hoogte van de schadevergoeding zijn ingewikkelde kwesties die veel deskundigheid en ervaring vereisen. Wij raden u daarom aan om bij letselschade altijd gespecialiseerde rechtshulp in te schakelen. De rechtshulpverlener stelt de wederpartij aansprakelijk en wikkelt het hele traject voor u af.

Verzekering

Heeft u een rechtsbijstandsverzekering die voorziet in juridische bijstand na een ongeval? Dan kunt u daarop een beroep doen. Welke rechtsgebieden er precies onder de dekking vallen en tot welk bedrag u verzekerd bent, is afhankelijk van de polisvoorwaarden.
Ook als u geen aparte rechtsbijstandsverzekering hebt afgesloten, kan het zijn dat een van uw polissen of lidmaatschappen voorziet in juridische ondersteuning na een verkeersongeval. Denk daarbij aan een autoverzekering of een lidmaatschap van een vakbond. U kunt er ook voor kiezen een andere rechtshulpverlener in de arm te nemen.

Rechtshulpverleners

Het is belangrijk om een goede rechtshulpverlener in te schakelen. Als u ondersteuning wilt van een letselschadeadvocaat of een expertisebureau adviseren wij u te kiezen voor:

  • een kantoor dat is opgenomen in het Register Letselschade
  • een advocaat die lid is van de Vereniging voor Letselschade Advocaten (LSA) 
  • een advocaat van de Vereniging van Advocaten voor Slachtoffers van Personenschade (ASP).

De rechtshulpverleners die bij dit register en/of bij de LSA zijn aangesloten voldoen aan strenge eisen op het gebied van ervaring en deskundigheid.
Hier vindt u de lijst van Register Letselschade, LSA-advocaten en ASP-leden.

Expert of advocaat?

Een advocaat kan uw zaak – indien nodig – aan de rechter voorleggen, een expert heeft die bevoegdheid niet. Als er een kans bestaat dat uw zaak voor de rechter komt, adviseert Slachtofferhulp Nederland een advocaat te kiezen.