Campagne voor slachtoffers misbruik in de sport

Artikel geplaatst op 12-6-17 om 11:00

Momenteel voert Slachtofferhulp Nederland online campagne om mogelijke slachtoffers van misbruik in de sport te bereiken en ouders bewust te maken van mogelijke signalen. Slachtoffers van misbruik in de sport kunnen via de Hulplijn Verbreek de stilte contact met Slachtofferhulp Nederland opnemen. In de campagne wordt daarom ook verwezen naar de Hulplijn.

De campagne richt zich op moeders van sportende kinderen omdat deze kinderen mogelijk nu nog slachtoffer zijn van misbruik en/of het misbruik door de dader doorgaat bij andere kinderen. Daarnaast ligt de focus van de campagne op volwassenen die mogelijk in hun jeugd slachtoffer zijn geweest van seksueel misbruik. 

Onderzoekscommissie

Dinsdag 16 mei 2017 startte de onderzoekscommissie ‘Seksuele intimidatie en misbruik in de sport’ formeel haar onderzoek. De commissie staat onder leiding van oud-minister Klaas de Vries. Medewerkers van Slachtofferhulp Nederland kunnen slachtoffers van misbruik in de sport helpen bij het doen van een melding. Vanzelfsprekend kunnen slachtoffers ook bij Slachtofferhulp Nederland terecht voor ondersteuning op emotioneel, praktisch en juridisch gebied.

Neem contact met ons op via de Hulplijn Verbreek de stilte