Informatie over het strafproces

Juridische hulp

Als u betrokken bent bij een strafproces, dan komt er ineens veel op u af: wilt u op de hoogte gehouden worden over het strafproces? Heeft u schade die u wilt claimen bij de verdachte? Wilt u aanwezig zijn op de strafzitting? U vindt hier informatie en verwijzingen die u kunnen helpen bij het beantwoorden van deze vragen.

Uw rol in het strafproces

U heeft als slachtoffer of nabestaande een beperkte rol in het strafproces. De rechten van het slachtoffer zijn in de wet vastgelegd.

Ondersteuning door Slachtofferhulp Nederland

Onze medewerkers zijn opgeleid om u te ondersteunen in het strafproces. Zij kunnen u informeren over uw rechten en bijvoorbeeld helpen bij het verhalen van uw schade. Onze hulp is altijd gratis. Neem voor ondersteuning contact met ons op via 0900-0101 of vul het contactformulier in.

Hoe gaat het met u?

Door het strafproces kunt u extra stress ervaren. U moet veel regelen en besluiten en u wordt weer geconfronteerd met wat er gebeurd is. Iedereen reageert anders op een ingrijpende gebeurtenis. De een heeft weinig stressklachten en de ander heeft veel stressklachten.

Lees meer over stressklachten


Article image Snel antwoord via social media

Het webcareteam is aanwezig van maandag t/m vrijdag van 09.00-17.00 uur. Zij beantwoorden uw vraag binnen 2 uur. Stuur ons een bericht via Facebook of Twitter