Schade vergoeden na bedrijfsoverval

Na een overval bent u of is uw bedrijf waarschijnlijk geld of waardevolle spullen kwijt. Daarnaast kunt u gewond zijn geraakt. Er zijn verschillende soorten schade die u misschien vergoed kunt krijgen. Een financiële vergoeding kan een gevoel van gerechtigheid geven.

Soorten schade

Mogelijk bent u eigenaar van het bedrijf en was u aanwezig tijdens de overval. Of u was aanwezig als werknemer van het bedrijf. Een overval kan materiële en immateriële schade veroorzaken. Onder materiële schade vallen bijvoorbeeld vernielde of gestolen goederen, medische kosten of verlies van inkomsten. Immateriële schade is geleden verdriet, pijn of angst (smartengeld).

Bent u eigenaar van het overvallen bedrijf en heeft u bedrijfsschade? Leest u dan de factsheet Bedrijfsschade verhalen.

Zorg dat u geen schadeposten vergeet

Beantwoord 3 vragen en krijg advies op maat over het verzamelen van bewijs. Zo weet u zeker dat u alle schadeposten in beeld heeft.

Breng mijn schade in kaart

Uw schade vergoed krijgen

Als u schade heeft kunt u die schade misschien vergoed krijgen. Er zijn verschillende mogelijkheden voor het verhalen van schade. 

Schade claimen bij de verzekering

Het kan zijn dat uw verzekering een deel van de schade van de overval vergoedt. Overleg dit met uw verzekeringsmaatschappij. De verzekering zal u vragen om een kopie van de aangifte van de overval.

Schade claimen bij de dader

Als er een verdachte van de overval is aangehouden, kunt u proberen de schade van hem of haar vergoed te krijgen. Lees meer over schade verhalen in het strafproces.

Het Schadefonds Geweldsmisdrijven

Heeft u door de overval last van ernstig lichamelijk of psychisch letsel? Dan kunt u een financiële tegemoetkoming aanvragen bij het Schadefonds Geweldsmisdrijven. Lees meer over het Schadefonds Geweldsmisdrijven. U kunt online een test doen om te kijken of uw aanvraag zinvol is.

Lees meer over het verhalen van uw schade.

Slachtofferhulp Nederland

Wij kunnen u over de verschillende soorten schade en de mogelijkheden informeren. Wij kunnen helpen bij het invullen van formulieren voor de verzekering of het in kaart brengen van de schade. Ook kunnen wij voor u nagaan of er in uw geval andere mogelijkheden zijn om uw schade te verhalen.
Neem contact met ons op