Lotgenotencontact voor slachtoffers van datingfraude

Artikel geplaatst op 9-10-17 om 9:00

Als slachtoffer van datingfraude kunt u het gevoel hebben dat u nergens terecht kunt met uw verhaal. U stuit op onbegrip van de omgeving en bij de politie kunt u lang niet altijd aangifte doen. Slachtofferhulp Nederland vindt het belangrijk dat u als slachtoffer van datingfraude goed geholpen wordt, zodat u weer met uw leven verder kan. Daarom is er voor u lotgenotencontact mogelijk gemaakt.

Wat is datingfraude?

Bij datingfraude heeft de oplichter contact met u gemaakt via een datingsite of social media. Na enige tijd, toen u verliefd genoeg was, heeft de oplichter misbruik van uw kwetsbaarheid gemaakt door u aan te zetten tot het overmaken van geld. Geld voor onverwachte medische kosten, een vliegticket of een visum heeft de oplichter u bijvoorbeeld wijsgemaakt.

Lotgenotencontact

Als slachtoffer van datingfraude wordt u zowel in uw portemonnee als in uw hart getroffen. Het kan zijn dat u zich schaamt dat u in de val van de oplichter bent getrapt. Ook kan het zijn dat u niet durft te praten over wat u is overkomen. Door lotgenotencontact komt u erachter dat u niet de enige bent die dit is overkomen. In een lotgenotencontactgroep kunt u uw verhaal kwijt en vindt u erkenning.

Aanmelden

Bent u slachtoffer van datingfraude en wilt u met lotgenoten hierover praten? Meld u dan aan via onze website. Een lotgenotengroep komt doorgaans zo'n zes tot acht keer bij elkaar. De groep wordt begeleid door professionals, maar bepaalt zelf de inhoud van de bijeenkomsten. Na afloop komt het vaak voor dat de groep zelfstandig doorgaat.