Waar vind je hulp na een misdrijf of ongeluk?

Met iemand praten kan helpen. Jij mag zelf kiezen aan wie je dit vertelt. Misschien kan je wel terecht bij je ouders, vrienden of een leerkracht. Als dit niet zo is, of je het hen om één of andere reden niet wilt vertellen, is het toch goed om je verhaal te kunnen doen bij iemand die je niet kent, maar die jij wel voor 100% kunt vertrouwen.

Slachtofferhulp Nederland

Je kunt altijd terecht bij Slachtofferhulp Nederland. Je kan ons telefonisch of via de mail bereiken. Onze hulp is gratis. We behandelen alles wat je ons vertelt of mailt vertrouwelijk. Wat je ons vertelt, zullen we zonder dat we jou daarbij betrekken niet tegen anderen vertellen. Als je niet wilt, hoef je ook je naam niet te zeggen.

Bellen

Je kunt naar ons bellen via 0900-0101* (ma-vrij 09.00-17.00). Als je naar ons belt, luistert één van onze medewerkers naar je. Diegene kan je helpen met je vragen en gevoelens. Als je wilt, kun je een afspraak maken om thuis of op een bureau van ons een persoonlijk gesprek te hebben. Ook kunnen wij je helpen met je vragen over de politie of de rechtszaak.

Let op: aan het nummer 0900-0101* zijn kosten verbonden. Ook is op de telefoonrekening te zien dat dit nummer is gebeld. Als je niet wilt dat bv je ouders weten dat je ons hebt gebeld, stuur ons dan een terugbelverzoek via het contactformulier op deze website. We bellen altijd met een anoniem nummer en spreken nooit in.

Chatten

Je kunt met ons chatten via de knop 'Start chat' onder in het scherm. Via de chat kan je je verhaal aan ons kwijt en wij proberen je zo goed mogelijk te adviseren. Als je dat wilt, kun je anoniem blijven. We vragen alleen naar jouw leeftijd en geslacht.

De chat is geopend op:

  • maandag van 9.00 uur - 19.00 uur
  • dinsdag & woensdag van 9.00 uur - 17.00 uur
  • donderdag van 9.00 uur - 19.00 uur
  • vrijdag van 9.00-17.00 uur

Mailen

Je kunt je vraag ook via het 'Stuur een mail' contactformulier aan ons stellen op onze contactpagina. Je ontvangt dan binnen 2 werkdagen een reactie.

Belangrijk: Als je niet wilt dat je ouders weten dat je je vraag of verhaal aan ons hebt gemaild, geef dan je eigen e-maildres op en niet die van hen.