Diefstal

Door een diefstal kan uw vanzelfsprekende gevoel van veiligheid ineens niet meer helemaal kloppen. Het kan hard aankomen als er dierbare spullen meegenomen zijn of als de diefstal gepleegd is door een bekende.

Misschien heeft u vragen als:

Wij helpen u antwoord te vinden op deze en andere vragen.

Wat kan ik zelf doen?

 • Als u aangifte doet, geeft u aan dat u wilt dat de politie onderzoek doet naar wat u is overkomen. Uw aangifte vergroot de kans dat de dader gepakt wordt, daarnaast kan het nodig zijn voor bijvoorbeeld de verzekering. Aangifte doen kan u ook een gevoel van rechtvaardiging geven. 

  U kunt de politie bellen om een afspraak te maken via 0900-8844.
  Meer over aangifte na diefstal

 • Als uw betaalpasjes of creditcard zijn gestolen, blokkeer dan uw rekening of creditcard via de Bankpassen meldcentrale: 0800-0313 of vanuit het buitenland via: +31 (0)88-3855372.

 • Bent u verzekerd? Meldt de diefstal dan bij uw verzekering. Afhankelijk van de dekking zullen zij de schade vergoeden. Uw verzekering zal u vragen om een kopie van uw aangifte. Aangifte doen is dus noodzakelijk als u uw schade vergoed wilt krijgen.

  Hoe krijg ik de schade na diefstal vergoed?

 • Door een aantal adviezen op te volgen kunt u diefstal proberen te voorkomen. Dit hoeft u meestal niet eens iets te kosten. Een simpele tip voor het voorkomen van autodiefstal is bijvoorbeeld de banden van uw auto naar de stoeprand te keren.

  Hoe help ik diefstal voorkomen?

Wie kan er helpen?

Familie of vrienden

Het kan fijn zijn als iemand uit uw omgeving luistert naar uw verhaal, met u meegaat om aangifte te doen of u helpt met de verzekeringszaken. Aarzel niet om zelf contact te zoeken met een familielid of vriend(in).

Slachtofferhulp Nederland

Ook wij kunnen en willen u graag helpen, onze hulp is altijd gratis en in de buurt.

Praktische hulp

Onze medewerkers helpen u bij het invullen van formulieren voor de verzekering of het in kaart brengen van de schade.

Juridisch advies

Als de politie een verdachte van de diefstal heeft aangehouden krijgt u te maken met juridische procedures. Wij helpen bij het verhalen van schade en informeren u over het strafproces.

Emotionele ondersteuning

De diefstal en de nasleep kunnen spanning of angst oproepen bij u en/of uw omgeving. Wij bieden een luisterend oor, denken met u mee en ondersteunen en u daar waar mogelijk om de draad weer op te pakken.

Lees verder over hoe wij werken


Article image Snel antwoord via social media

Het webcareteam is aanwezig van maandag t/m vrijdag van 09.00-17.00 uur. Zij beantwoorden uw vraag binnen 2 uur. Stuur ons een bericht via Facebook of Twitter