Nabestaande van een verkeersongeval

Het verlies van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis die veel emoties oproept. Als er sprake is geweest van een verkeersongeval komen er ook nog eens allerlei praktische en juridische regelzaken op u af. Misschien kan de informatie op deze website u enige houvast geven in deze moeilijke tijd.

Gun uzelf de tijd

Het verwerken van verlies verloopt met pieken en dalen. Probeer uzelf de tijd te gunnen; verdriet, angst, gemis en eenzaamheid zijn gevoelens die zich niet laten opjagen of negeren.

Voor het verwerken van de dood van een dierbare bestaan geen hapklare tips en trucs, al zouden we dat soms wel graag willen. Hier vindt u informatie die u misschien enige houvast kan geven in deze moeilijke tijd.

Meer over het verwerken van het verlies van een dierbare

Slachtofferhulp Nederland

Directe nabestaanden

Na een verkeersongeluk waarbij iemand om het leven is gekomen, nemen wij binnen 2 werkdagen contact op met de directe nabestaanden (partner, ouders, kinderen, broers en zussen).

Andere nabestaanden en betrokkenen

Slachtofferhulp Nederland is er ook voor andere nabestaanden (neven/nichten, ooms/tantes, etc) of betrokkenen (buren, vrienden, etc) na een verkeersongeval. Als u hier behoefte aan heeft, neem dan gerust contact met ons op.

Ondersteuning

Wij bieden een luisterend oor, denken met u mee en ondersteunen u daar waar mogelijk. Bijvoorbeeld door informatie te geven over de mogelijkheden voor rouwbegeleiding, het verhalen van schade of over verzekeringskwesties. Ook kunnen wij u helpen met het aanvragen van speciale voorzieningen. 
Neem contact met ons op