Schade vergoeden na seksueel misbruik in het verleden

Vaak is het niet meer mogelijk om uw schade te verhalen via een strafproces. U kunt wel proberen een vergoeding te krijgen voor de kosten die u heeft moeten maken vanwege het misbruik. Bijvoorbeeld voor therapie en voor het leed en verdriet dat u is aangedaan.

  • Bent u slachtoffer geworden van seksueel misbruik in jeugdzorginstellingen of pleeggezinnen in de periode 1 januari 1945 t/m 31 december 2012? Dan komt u in aanmerking voor een van de financiële regelingen van de overheid.
  • Bent u slachtoffer van seksueel misbruik binnen het onderwijs of een club? Dan kunt u een klacht indienen bij de betreffende organisatie.
  • Bent u slachtoffer van seksueel misbruik dat heeft plaatsgevonden na 1 januari 1973? Dan kunt u een eenmalige uitkering aanvragen bij het Schadefonds Geweldsmisdrijven.

Zorg dat u geen schadeposten vergeet

Beantwoord 3 vragen en krijg advies op maat over het verzamelen van bewijs. Zo weet u zeker dat u alle schadeposten in beeld heeft.

Breng mijn schade in kaart

Hulp en advies

Heeft u vragen over het verhalen van schade? Wilt u een informatiepakket ontvangen over de schaderegeling van voor slachtoffers van seksueel misbruik in een jeugdzorginstelling of pleeggezin? Of heeft u behoefte aan hulp bij het indienen van uw aanvraag? Neem dan contact op met een van onze medewerkers via 0900-0101 of via het contactformulier op deze website.