Aangifte doen van bedrijfsoverval

Het is belangrijk dat u aangifte doet na een bedrijfsoverval. Het bedrijf kan aangifte doen maar ook als individu kunt u aangifte doen. Iedere betrokkene heeft recht op een eigen aangifte. Aangifte doen is nodig om de verdachte op te sporen en voor een eventuele schadevergoeding. U kunt de politie bellen via 0900-8844.

Waarom aangifte doen?

  • Als u aangifte doet kan de politie proberen de verdachte op te sporen.
  • Aangifte kan u een gevoel van rechtvaardiging geven.
  • Aangifte doen is nodig om uw schade vergoed te kunnen krijgen.
  • Als de overvaller wordt opgepakt, kan uw aangifte ervoor zorgen dat dit anderen niet overkomt.

Aangifte opnemen

De politie zet uw verklaring over de overval op papier en vraagt u deze te ondertekenen. Controleer goed of alles klopt en of de aangifte compleet is. Als u later nog iets te binnen schiet over de overval, dan kunt u dit alsnog melden bij de politie. U ontvangt een kopie van de aangifte, bewaar deze goed voor bijvoorbeeld uw verzekering.

Voor de aangifte is het belangrijk dat u zoveel mogelijk gegevens heeft. Daarom is het belangrijk om na de overval zo snel mogelijk te noteren hoe de overvaller eruit zag, welke kant hij of zij op ging, wat het vervoermiddel was en eventueel het kenteken.

Hoe gaat het met u?

Door het doen van aangifte kunt u extra stress ervaren. Iedereen reageert anders op een ingrijpende gebeurtenis. De een heeft weinig stressklachten, de ander juist veel.

Lees meer over stressklachten

Slachtofferhulp Nederland

Uw contactgegevens worden na uw aangifte van overval doorgegeven aan Slachtofferhulp Nederland. Een van onze medewerkers neemt contact met u op en legt uit wat we voor u kunnen betekenen. U kunt na een overval ook zelf contact met ons opnemen voor informatie, advies of hulp.
Neem contact met ons op